Skleněný obklad kuchyně, skleněná pracovní deska, dřevo

Čiré sklo za kuchyňskou linku

Další variantou skleněného obkladu je čiré sklo bez podbarvení. Má vynikající prostup světla a povrch skla je dokonale plochý a paralelní. Průhledné obklady do kuchyně z kaleného čirého skla plně vyhovují požadavkům na tepelnou odolnost, pevnost materiálu a údržbu. Doporučuje se pouze jako ochrana malby, zvětšené fotografie, či případně tapety, proti přímému znečištění.

Skleněný obklad z čirého skla, za kuchyňskou linkou

Obklady z čirého tvrzeného skla mají hned několik výhod. Největší z nich je výborná omyvatelnost, skvělá mechanická i tepelná odolnost a především nadčasový design. Samozřejmostí jsou lesklé i matné povrchy nebo broušené ornamenty.  Díky odnímatelnosti je možné změnit kdykoliv podklad na vaší zdi (tapetu/malbu). Navíc je oproti fototisku pořídíte za velmi přijatelnou cenu.

Nevýhodou těchto obkladů je skutečnost, že je nelze zcela utěsnit, tím pádem se zvyšuje možnost zalezení hmyzu a vznik vlhkosti.

Rádi vám pomůžeme s výběrem technických detailů i kompletního provedení.

Skleněný obklad - čiré sklo

 

Materiály / barevnost obkladů z čirého skla

Float lesk – tvrzené sklo za kuchyňskou linku s lehkým zelenkavým nádechem

Diamant lesk – tvrzené sklo, které je až o 80 % vyčištěné od zelenkavého nádechu a je vhodné na světlejší barvy

Float mat – tvrzené sklo s lehkým zelenkavým nádechem, pohledová strana je matná

Diamant mat – tvrzené sklo, které je až o 80 % vyčištěné od zelenkavého nádechu, pohledová strana je matná, používáme na světlejší barvy

 

Údržba a vlastnosti obkladů z čirého skla

Obklady z čirého tvrzeného skla mají mnoho výhod a slouží jako ochrana proti znečištění. Vyznačují se výbornou omyvatelností, mechanickou i tepelnou odolností a luxusním vzhledem. Lze je ošetřovat běžnými čisticími prostředky.

 

Technický popis

Skleněný obklad - technický popis

Minimální rozměry a šířky stěn

a

Minimální rozměr od hrany skla k výřezu

40 mm

b

Minimální rozměr od hrany výřezu k výřezu

25 mm

c

Minimální rozměr stěny

200 mm

d

Maximální poměr k délce strany „x“

2/3

 

Maximální rozměry

y

x

Float lesk

3800 mm

1600 mm

Diamant lesk

3800 mm

1600 mm

Float mat

3800 mm

1600 mm

Diamant mat

3600 mm

1200 mm

 

montáž obkladu

Obklady do kuchyně z čirého skla

Montáž pomocí šroubu s nerezovou krytkou.
montáž obkladu nákres

Postup výroby

Skleněné obklady vyrábíme výhradně z kaleného skla, které je velmi houževnaté a má vysokou tepelnou odolnost. Nejprve se surové sklo nařeže na požadovaný rozměr včetně všech výřezů a opracování. Po té jej v kalící peci zahřejeme na teplotu 620°C a prudce schladíme. Díky tomuto procesu (kalení) se pozmění molekulární mřížka skla a materiál tak dostane požadované vlastnosti. Další fází výroby je nanesení velmi odolné a kvalitní barvy s odstínem dle výběru zákazníka.

 

Postup montáže

Stavební připravenost pro samotné zaměření – zeď či jiná plocha na kterou se budou obklady připevňovat by měla být zpevněná, čistá a bezprašná. Je potřeba podmalby, tapety atp. neboť skla jsou čirá. Povrch by měl být rovný bez výstupků. Dále pro přesné zaměření je potřeba mít osazeny veškeré části nábytku a ostatní věci, které určují hranice obkladu (pracovní desku, korpusy horních skříněk, digestoř… a ostatní).

Samotná montáž je velice rychlá a čistá. Skleněné obklady se na zeď případně na jiný podklad upevňují pomocí šroubů s nerezovou krytkou. 

 

barva Materiály / barevnost ruka Údržba / vlastnosti popis Technický popis / postup