Skleněný obklad kuchyně, skleněná pracovní deska, dřevo

Art Collection - spojení kvality, praktičnosti a originálního designu

Jedná se o naprostou novinku v evropském sortimentu. Všichni známe materiály, jako Lacobel, grafo-sklo nebo fototisk, které jsou na našem trhu již zavedené. My jsme však chtěli zajít ještě dál a nyní vám přinášíme novinku z Hannoverského veletrhu designu – sérii Art Collection.

Skleněný obklad s broušeným ornamentem - Art collection

Materiál, kde se snoubí naprosto originální design ornamentálních skel s fototiskem. Vyznačuje se velmi vysokou houževnatostí a tepelnou odolností, což jej, vedle klasického kaleného skla, staví na opravdu vysokou úroveň. Další výhodou je velmi dobrá omyvatelnost.

U série Art colection se jednoznačně snoubí praktičnost, originální design a kvalita.

 

domu/1000.html

Skleněný obklad s broušeným ornamentem - moře

Strukturu skla Atlantic, která vyjadřuje rozbouřené moře, cítíte na dotek. Efekt je ještě podtržen unikátním tiskem hladiny moře.

 

Jedná se o strukturální sklo, jehož reliéf je zvýrazněn grafickým tiskem. 3D efekt vnímáte okem i hmatem.

Skleněný strukturální obklad - 3D efekt
             

  PRT - 1012  

 (motiv pyrit)

   TPK - 1117

  (motiv tečky)

   KRA - 1207

  (motiv kůra)

  DVO - 7324

  (motiv dřevo)

KMN - 7019

(motiv kámen)

PDZ - 2404

(motiv podzim)

OCN - 6319 

(motiv oceán) 

 

 

 

 

Materiály / barevnost skla Art Collection

Art Collection – tvrzené sklo tl. 4 mm, kde se reliéf snoubí s fototiskem

 

 

Údržba a vlastnosti skla Art Collection

Jednou z mnoha výjimečných vlastností a výhod skleněných obkladů, pracovních desek a tvrzeného skla obecně, je jeho neporéznost a jednoduchá údržba. Jsou také velmi odolné proti mechanickému poničení a poškrábání a biologicky neaktivní – zaručují sterilitu a maximální hygienu.

Pro čištění se doporučují běžné čisticí prostředky. Skleněné obklady, vyráběné ve velkých formátech, zcela vyřešily problém s nevyčistitelnými místy (jako jsou např. spáry mezi klasickým kachlovým obkladem). Dalším významným faktorem je skutečnost, že tyto materiály jsou vhodné i pro alergiky a pro osoby citlivé na bakterie a plísně.

 

Technický popis

Skleněný obklad - technický popis

Minimální rozměry a šířky stěn

a

Minimální rozměr od hrany skla k výřezu

40 mm

b

Minimální rozměr od hrany výřezu k výřezu

25 mm

c

Minimální rozměr stěny

200 mm

d

Maximální poměr k délce strany „x“

2/3

 

Maximální rozměry

y

x

Art collection

2100 mm

1600 mm

 

   

 

připevnění zásuvky přes skleněný obklad

Zásuvka

Schéma montáže pro připevnění zásuvky přes skleněný obklad.
zásuvka nákres
 
připevnění závěsného programu přes skleněný obklad

Závěsný program

Schéma montáže pro připevnění závěsného programu přes skleněný obklad.
závěsný program nákres
 
připevnění digestoře přes skleněný obklad

Digestoř

Schéma montáže pro připevnění digestoře přes skleněný obklad.
připevnění digestoře nákres

Postup výroby

Skleněné obklady vyrábíme výhradně z kaleného skla, které je velmi houževnaté a má vysokou tepelnou odolnost. Nejprve se surové sklo nařeže na požadovaný rozměr včetně všech výřezů a opracování. Po té jej v kalící peci zahřejeme na teplotu 620°C a prudce schladíme. Díky tomuto procesu (kalení) se pozmění molekulární mřížka skla a materiál tak dostane požadované vlastnosti. Další fází výroby je nanesení velmi odolné a kvalitní barvy s odstínem dle výběru zákazníka.

 

Postup montáže

Stavební připravenost pro samotné zaměření – zeď či jiná plocha na kterou se budou lepit obklady by měla být zpevněná a bezprašná. Není potřeba podmalby, neboť skla jsou neprůhledná, ale povrch by měl být dostatečně hladký, aby z něj nevystupovaly ostré kusy zdiva či kameny. Co se týká rovinatosti plochy, tak skleněné obklady lze vypodložit a tak dorovnat křivost / průhyb zdi, ovšem sklo nelze ohýbat a toto dorovnání se nám může opsat po hranách skleněného obkladu. Skla lze skládat na sraz avšak doporučují se dilatační spáry cca 2 mm. U některých materiálů PD, zejména kámen atp., je třeba obklad usadit na silikonové podložky, což umožňuje aplikovat větší množství tmelu a tak je zabezpečeno lepší utěsnění. Dále pro přesné zaměření je potřeba mít osazeny veškeré části nábytku a ostatní věci, které určují hranice obkladu (pracovní desku, korpusy horních skříněk, digestoř… a ostatní).

Samotná montáž je velice rychlá a čistá. Jednobarevné skleněné obklady se na zeď případně jiný podklad lepí. Standardně obklad postavíme na pracovní desku a následně nalepíme na zeď. Samozřejmostí je i utěsnění všech spár silikonovým tmelem v takovém množství, aby nebyl příliš nápadný.

 

barva Materiály / barevnost ruka Údržba / vlastnosti popis Technický popis / postup  

 

LuxRaff3578