Skleněný obklad kuchyně, skleněná pracovní deska, dřevo

Bílé pracovní desky z tvrzeného skla

Potřebujete opticky zvětšit prostor? Bílá barva a elegantní lesklé plochy vám v tom pomůžou – vytvoří nádherný kontrast s tmavou či středně tmavou podlahou, nebo tmavšími obklady. Seženete je v hladkém provedení i s jemným vzorem – podle toho, co vám a vašemu interiéru nejlépe vyhovuje.

Nebojte se práce s kontrasty, a když si nebudete jistí, nechte si od nás poradit. Rádi pracovní desku zcela přizpůsobíme vašim představám. Má být výsledek co nejčistší, nebo naopak připomínat přírodní mramor či jiný kámen?

Deska se vyrábí z kaleného skla – právě proces kalení materiálu zajistí jeho výjimečné vlastnosti a odolnost (vůči poškození i vyšším teplotám) a pozvedne jej na úroveň bezpečnostních skel. Jen pro srovnání: pevnost kaleného skla se oproti tomu nekalenému až zdesetinásobí. Sklo je zároveň pružnější a snese větší zátěž. Není snadné jej rozbít – a když už se tak přece jen stane, roztříští se na drobné neostré kousky. Díky tomu se riziko poranění minimalizuje.

Skleněná pracovní deska - bílá, čirá kuchyně

Skleněná pracovní deska - bílá, bílá kuchyně

 

Materiály / barevnost jednobarevné skleněné pracovní desky

Float lesk – tvrzené sklo s lehkým zelenkavým nádechem

Diamant lesk – tvrzené sklo, které je až o 80 % vyčištěné od zelenkavého nádechu a je vhodné na světlejší barvy, dodáváme ze standardu vzorkovnic RAL, NCS. Lze použít metalické barvy, nebo barvy z naší nabídky – s efektem napodobeniny mramorů fládry apod. Nebo namícháme barvu přesně podle vašeho vlastního vzorku.

 

Údržba a vlastnosti jednobarevné skleněné pracovní desky

 

Skleněné pracovní desky se vyznačují výbornou údržbou a mechanickou a tepelnou odolností (až 300 °C). Díky neporéznosti mají výbornou omyvatelnost. Lze je udržovat i nejlevnějšími čisticími prostředky a jsou vhodné pro alergiky (tvoří dokonalé antibakteriální prostředí).