Skleněný obklad kuchyně, skleněná pracovní deska, dřevo

Černé pracovní desky z tvrzeného skla - estetická i praktická volba

Černá je naprosto univerzální a hodí se snad ke všemu. K tmavému i světlému nábytku, do bytu i do domu. Lze ji kombinovat se všemi barvami. Pracovní deska z černého kaleného skla vyniká vysokou odolností, skvělými mechanickými i tepelnými vlastnostmi a exkluzivním vzhledem. Snadno se udržuje, omývá i leští a to zcela běžnými čisticími prostředky.

Záleží, jak vaše kuchyně vypadá, jakého výsledku chcete docílit a samozřejmě i na tom, jak velký prostor máte k dispozici – tmavé barvy obecně totiž opticky zmenšují. Na druhou stranu lesklé odrazové plochy a skleněné prvky jej zase dovedou opticky trochu rozšířit.

Tmavým barvám se rozhodně nedá upřít jedna věc: moderní interiér prodchnou atmosférou luxusu. I když vlastníte jen druhořadou kuchyň, leštěná pracovní deska jí propůjčí zcela odlišný dojem. Může být buďto zcela hladká, nebo svým žilkováním připomínat třeba mramor.

Skleněná pracovní deska - čirá, černá kuchyně

Skleněná pracovní deska - čirá, černobílá kuchyně

 

Materiály / barevnost jednobarevné skleněné pracovní desky

Float lesk – tvrzené sklo s lehkým zelenkavým nádechem

Diamant lesk – tvrzené sklo, které je až o 80 % vyčištěné od zelenkavého nádechu a je vhodné na světlejší barvy, dodáváme ze standardu vzorkovnic RAL, NCS. Lze použít metalické barvy, nebo barvy z naší nabídky – s efektem napodobeniny mramorů fládry apod. Nebo namícháme barvu přesně podle vašeho vlastního vzorku.

 

Údržba a vlastnosti černé skleněné pracovní desky

 

Skleněné pracovní desky se vyznačují výbornou údržbou a mechanickou a tepelnou odolností (až 300 °C). Díky neporéznosti mají výbornou omyvatelnost. Lze je udržovat i nejlevnějšími čisticími prostředky a jsou vhodné pro alergiky (tvoří dokonalé antibakteriální prostředí).