Skleněný obklad kuchyně, skleněná pracovní deska, dřevo

Skleněné sprchové kouty

Sprchové kouty se v našich koupelnách objevují čím dál častěji. Představují ideální řešení pro menší koupelny, nejsou však výjimkou ani ve větších koupelnách. Jsou-li dobře a kvalitně vyřešeny, poskytují téměř stejný požitek z relaxace jako vany.

Skleněný sprchový kout - čiré sprchové zástěny, průhledné

Proč zvolit sprchový kout od nás? Jsme schopni je realizovat i v naprosto nestandardních rozměrech. Každé řešení může být naprosto individuální. Variabilita našich sprchových koutů je nepřeberná. Na výrobu dveří používáme kvalitní tvrzené sklo (které je tím pádem i sklem bezpečnostním) v různých provedeních dle přání zákazníků. Neméně kvalitní je také kování – abychom uspokojili vysoký standart náročnějších klientů.

Sprchový kout skleněný - průhledné sklo, šedý obklad

Naše skleněné sprchové kouty jsou luxusní a bezpečné

Sprchové kouty se skleněnými dveřmi působí neuvěřitelně luxusně, opticky zvětšují prostor a jsou zcela bezpečné. V případě, že by se dveře podařilo nějakým způsobem rozbít, což není jednoduché (bylo by potřeba vyvinout skutečně velký tlak), sklo se rozsype na miniaturní a zcela tupé kousky, které nikoho nemohou zranit.

Sprchový kout ze skla - průhledné sklo, černý obklad

 

Materiály / barevnost našich skleněných sprchových koutů

Float lesk – tvrzené sklo s lehkým zelenkavým nádechem

Diamant lesk – tvrzené sklo, které je až o 80 % vyčištěné od zelenkavého nádechu a je vhodné na světlejší barvy

Float mat – tvrzené sklo s lehkým zelenkavým nádechem, pohledová strana je matná

Diamant mat – tvrzené sklo, které je až o 80 % vyčištěné od zelenkavého nádechu, pohledová strana je matná, používáme na světlejší barvy

Float bronz – tvrzené sklo, které má bronzový nádech, probarvené ve hmotě

Float šedý – tvrzené sklo, které má kouřový nádech, probarvené ve hmotě

 

Technický popis kování

Kování pro sprchový kout

Pant

Materiál: mosaz

Povrch: chrom matný / chrom lesklý

kování nákres
 
Upevňovací lišta

Fix

Hliníková samosvorná upevňovací lišta

Povrch: Alinox

upevňovací lišta nákres
 
Vzpěra pro sprchový kout

Vzpěra

Třídílná vzpěra k uchycení skla v prostoru

Povrch: chrom matný

vzpěry nákres
 
Skleněné dveře madlo hq16

Madlo HQ 16

L1 – 425, 600 mm

Materiál: nerez ocel

Povrch: kartáčovaný

madlo hq16 nákres
 
Skleněné dveře madlo h16

Madlo H16

L1 – 300, 600, 1000 mm

Materiál: nerez ocel

Povrch: kartáčovaný

madlo h16 nákres
 
Skleněné dveře madlo kh 20

Madlo KH 20

Materiál: nerez ocel

Povrch: leštěný / kartáčovaný

madlo kh 20 nákres
 
Skleněné dveře madlo kh 19

Madlo KH 19

Materiál: nerez ocel

Povrch: kartáčovaný

madlo kh 19 nákres

Postup výroby

Díky velké variabilitě je možné postavit libovolný sprchový kout přímo na míru. Jsme schopni řešit sprchové kouty od jednoduché samostatné zástěny přes otevíratelné dveře až po nejsložitější řešení – vždy je zcela přizpůsobíme vašim požadavkům.

 

Varianty a možnosti

sprchová zástěna nákres varianty

Sprchová zástěna

Sprchová zástěna – jednoduchá varianta, která slouží jako zábra­na k rozstřiku vody pouze jedním směrem. Designový prvek který se uplatňuje hlavně v prostorných koupelnách popřípadě u venkovních sprch, například u bazénů. Zástěnu lze samozřejmě instalovat také k rohu zdi a ponechat tak pouze jednu otevřenou stranu. Takováto zástěna se většinou montuje do výše standardního sprchového koutu tj. 2 200 mm a u horní hrany se na bocích přichytí ke zdi vzpěrami. Další variantou je vyrobit sklo až ke stropu v tomto případě bude uchycení nahoře i dole stejné.

kování: fix, vzpěra

 
rohový sprchový kout nákres varianty

Klasický rohový sprchový kout

Klasický rohový sprchový kout složený ze dvou stěn, jedné pevné skleněné stěny a otvíracích dveří. Pevná část sprchového koutu je uchycena v podlaze, u stěny a v horní části je přichycena vzpěrou. Dveře dále drží 2x pant. Dveře můžou být osazeny několika druhy madel, viz tech. popis.

Standardní výška sprchového koutu je 2 200 mm.

Kování: fix, vzpěra, pant, madlo

 
rohový sprchový kout bez vzpěry nákres varianty

Klasický rohový sprchový kout

Standardní rohový sprchový kout bez použití vzpěry. Tento sprcho­vý kout je složen ze dvou stěn, dvou pevných skleněných stěn a otvíracích dveří. Pevná část skleněného sprchového koutu je uchycena za prvé v podlaze, za druhé u stěny a zafixovana další pevnou částí a to v půdorysu tvaru písmene „L“. tyto dvě části jsou k sobě pevně slepeny a dohromady tvoří pe­vný a statický prvek bez použití klasické vzpěry. Dveře jsou namontovány na dva panty. Dveře mohou být osazeny různými typy madel, viz tech. popis.

Standardní výška sprchového koutu je 2 200 mm.

Kování: fix, pant, madlo

 
skleněné dveře vestavěného sprchového koutu nákres varianty

Skleněné dveře do vestavěného sprchového koutu

Skleněné dveře do vestavěného sprchového koutu jsou standardně upevněny dvěma panty. Dveře mohou být osazeny několika typy madel, viz tech. popis. Podle dispozic je možné dveře zmenšit a protější stěnu prodloužit skleněným fixem.

Kování: fix, pant, madlo

 
vestavěný sprchový kout dveře nákres varianty  

Víte, že...

Na skleněné sprchové kouty používáme značkové kvalitní designové kování, které má všechny požadované vlastnosti. Jejich konstrukce vychází z dlouholetých a prověřených technických řešení. Naše řešení skleněných sprchových koutů je velmi variabilní. Zákazník si může zvolit naprosto přesnou velikost jednotlivých komponent. Je tedy možné vyrobit sklo i kování skleněného sprchového koutu přesně dle přání zákazníka. Další obrovskou výhodou je vysoká úroveň bezpečnosti u našich skleněných sprchových koutů. Podle nejpřísnějších kritérií používáme vybrané tvrzené sklo, které je velmi odolné vůči jakémukoliv poškození.

Velice kvalitní Italské kování pro celoskleněné sprchové kouty a dveře u kterých, ať jednotlivé komponenty jsou z různých materiálů je dosažen velmi podobný povrch, který tváří jednotný dojem. Kování je založeno na prostém jednoduchém systému, který umožňuje velmi jednoduchou montáž a údržbu. Variabilita kování umožňuje se přizpůsobit jakým koliv podmínkám a řešení. Kování je vhodné pro jakékoliv stavební otvory a neomezují nás tak žádné individuální řešení.

Celoskleněné sprchové kouty a dveře nelze zcela utěsnit proti vlhkosti, zápachům ani hluku u sprchových koutů lze použít silikonové těsnící lišty které velice pomůžou ale nejsou stoprocentní. Silikonové těsnící lišty mají omezenou životnost a udržování je v čirém stavu je dost náročný úkol. Vzhledem k dnešním moderním koupelnám kde se nejčastěji používá podlahové vytápění nejsou těsnící lišty až tolik důležité těch pár kapek co se z sprchového koutu uvolní velice rychle vyschne.

 

barva Materiály / barevnost popis Technický popis kování varianty Varianty a možnosti