Skleněný obklad kuchyně, skleněná pracovní deska, dřevo

PRACOVNÍ DESKA S LUX RAFF - odolné desky z tvrzeného skla

Pracovní deska z materiálu LuxRaff s povrchem v matu skvěle odolává mastnotě i poškrábání a v posledních letech je obrovským fenoménem. Materiál byl vytvořen přímo k použití v kuchyni – na výrobu skleněných pracovních desek. Tvrzené sklo je tepelně a mechanicky velmi odolné – většinou vlastností překonává umělé kamení.

Skleněná kuchyňská deska Lux raff - dřez, matná černá

Každou kuchyni pozvedne o několik úrovní výše

Luxraff je specifický svým hrubým povrchem připomínajícím kůži. Díky této struktuře je povrch kuchyňských desek houževnatý a odolný jak proti poškrábání, tak proti rozbití. Jako kalené sklo si i Luxraff zachovává vysokou tepelnou odolnost 250 °C (šokově až 600 °C).

Skleněná pracovní deska z materiálu LuxRaff je v posledních letech obrovským fenoménem zejména v zemích, které jsou co se designu týká daleko před Českou republikou. Pracovní desky ze skla jsou ohromným fenoménem, který pozvedne i kuchyni nižší nebo střední třídy o několik úrovní výše. Tvrzené sklo je jak tepelně tak mechanicky velmi odolné takže ve většině vlastností překonává umělé kamení.

Skleněná kuchyňská deska Lux raff - ukázka, matná hnědočerná

Skleněná kuchyňská deska Lux raff - matná černá

Skleněná kuchyňská deska Lux raff - detail, matná šedá

Skleněná kuchyňská deska Lux raff - černá, matná černá

 

Materiály / barevnost kuchyňských desek s lux raff

Lux Raff – sklo se speciálním povrchem, který je vyvinut tak, aby snášel hrubé zacházení a zatížení v kuchyni. Naše nabídka je téměř neomezená – můžete si vybrat ze vzorníku RAL nebo NCS a případně zvolit vlastní vzorek, podle kterého vám namícháme barvu.

 

Údržba a vlastnosti

Skleněnou pracovní desku Lux Raff v podstatě nelze poškrábat. Vyniká skvělou údržbou a mechanickou i tepelnou odolností (až 300 °C). Díky neporéznosti mají skleněné obklady výbornou omyvatelnost. Lze je udržovat i nejlevnějšími čisticími prostředky. Navíc tvoří dokonalé antibakteriální prostředí, takže jsou vhodné i pro alergiky.

 

Technický popis

kuchyňské pracovní desky technický popis

Minimální rozměry a šířky stěn

a

Minimální rozměr od hrany skla k výřezu

50 mm

b

Minimální rozměr od hrany skla k výřezu

150 mm

c

Minimální rozměr od hrany skla k otvoru

50 mm

 

Maximální rozměry

y

x

Lux Raff v tlušťce 10 mm

3200 mm

1600 mm

 

faseta pracovní desky

Faseta u pracovní desky

Faseta je v šíři 10 – 20 mm vždy v lesklé variantě.
pracovni_deska nákres
 
montáž varné desky skleněný obklad

Pracovní desky a montáž varné desky

Do kuchyňské pracovní desky běžně instalujeme „horní montáží“ plynové i sklokeramické i varné desky.

montáž pracovní_desky nákres
 
hrany kuchyňské pracovní desky

PRacovní desky a jejich hrany

Pracovní desky jsou s hranou buď leštěnou, nebo matnou. Hrany pracovní desky jsou vždy dokonale opracovány po celé jejich délce a jsou s fasetou na obou stranách v rozměru 1 – 2 mm.

hrany pracovní_desky nákres
 
montáž dřezu pracovní desky ze skla

Pracovní desky a montáž dřezu

Dřez lze u pracovní desky uchytit spodní montáží. Pro tento typ uchycení musí být spodní korpusy kuchyňských skříněk zavřeny podkladovým laminem.

montáž dřezu pracovní desky nákres
 
odkapové žlábky skleněné pracovní desky

Pracovní desky a odkapové žlábky

Odkapové žlábky tvaru „U“ lze u pracovní desky vyfrézovat v celkové délce 20 – 60 cm jak v matné, tak v lesklé variantě.

odkapové žlábky nákres
 
přesah skleněné pracovní desky

Pracovní desky a řešení přesahu

Přesah skla pracovní desky přes podkladové lamino je variabilní. Pracovní desky lze ukončit zároveň s podkladovým laminem. Další možností je nechat přesah pracovní desky i několik desítek centimetrů, dle individuálních představ zákazníků a v souladu s designem kuchyně.

přesah desky nákres
 
spojení pracovní desky ze skla

PRacovní desky a jejich spojení

Pracovní desky jsou spojovány lepením. Spoje svou ve tvaru písmene „V“, které vznikne spojením drobné fasety. Spoj je viditelný, působí však velmi esteticky, proto si ho můžeme dovolit přiznat.

spojení desek nákres
 

Postup montáže

Před montáží musí mít každá kuchyně uzavřené korpusy, do kterých osazujeme dřez a baterii. Korpusy lze mít s pevnou půdou již od výrobce nebo je možné dodat kompaktní lamino, do kterého můžeme osadit veškeré potřebné komponenty. Kompletní provedení pracovních desek od zaměření přes výběr materiálu zařizuje naše firma. Před zaměřením je třeba mít pouze postavené korpusy kuchyně a horní skříňky. Maximální rozměr pracovní desky jsme schopni dodat až do délky 4m.

Do předpřipravené kuchyně s uzavřenými korpusy technici vyříznou a vyfrézují otvory na varnou desku, baterii a samozřejmě i dřez. Po dokonalém spasování všech komponent se vše přilepí tak, aby bylo docíleno co nejmenších spár. Vždy dbáme pečlivě na to, aby všechny spáry byli funkční a nikde nezateklo ani elementární množství vlhkosti. Všechny spáry jsou dokonale vodotěsné a nejsou příliš markantní.

 

barva Materiály / barevnost ruka Údržba / vlastnosti popis Technický popis / postup