Skleněný obklad kuchyně, skleněná pracovní deska, dřevo

Skleněný obklad s broušeným ornamentem

Skleněné obklady do kuchyně s ornamenty patří mezi našimi nejnáročnějšími zákazníky také k velmi oblíbeným. Nejen díky své praktičnosti, ale především díky originalitě řadíme i tyto skleněné obklady do kategorie nadčasového designu. Ornamenty nabízíme ve variantách dvojbarevný a broušený.

broušený ornament skleněný obklad kuchyně červený

Dvoubarevný ornament je tištěný na zadní straně obkladu a skládá se ze dvou barev – podkladová a ornament, v jakémkoliv barevném provedení. Broušené ornamenty se dají použít na jakékoliv lesklé skleněné obklady, opět v jakémkoliv barevném provedení. Obklady do kuchyně s matnými vzory vytváříme mechanickým broušením do pohledové plochy skla. Výsledný ornament bude mít vždy odstín šedi v barvě daného skla. Pokud na sebe skla mají navazovat, lze v ploše ornament napojit. Velmi dobře vypadá, pokud zvolený motiv kopíruje již stávající motiv ve vašem interiéru. V případě, že si zákazník není jistý výběrem, lze zpracovat grafický návrh pro lepší představu. S nápady a celkovou realizací vám samozřejmě rádi poradí naši zkušení kolegové. Na přání koncových klientů vytváříme exkluzivní vzory nejen z naší nabídky, ale i dle vašich požadavků.

broušený ornament skleněné obklady do kuchyně

 

broušený ornament kuchyně

 

Materiály / barevnost

Float lesk – tvrzené sklo s lehkým zelenkavým nádechem

Diamant lesk – tvrzené sklo, které je až o 80% vyčištěné od zelenkavého nádechu a je vhodné na světlejší barvy jedná se o jeden z nejluxusnější produkt v oblasti skleněných obkladů proto motivy a vzory broušených ornamentů navrhujeme, vyrábíme vždy individuálně a s originalitou.

 

Údržba a vlastnosti

Jednou z mnoha výjimečných vlastností a výhod skleněných obkladů, pracovních desek a tvrzeného skla obecně, je jeho neporéznost a bezesporu jednoduchá údržba. Jsou také velmi odolné proti mechanickému poničení a poškrábání, je biologicky neaktivní, zaručuje sterilitu a maximální hygienu.

Pro čištění se doporučují běžné čisticí prostředky. Skleněné obklady vyráběné ve velkých formátech zcela vyřešily problém s nevyčistitelnými místy, jako byly spáry mezi klasickým kachlovým obkladem. Dalším významným faktorem je skutečnost, že tyto materiály jsou vhodné i pro alergiky, pro lidi citlivé na bakterie a plísně.

 

Technický popis

technicky-popis

Minimální rozměry a šířky stěn

a

Minimální rozměr od hrany skla k výřezu

40 mm

b

Minimální rozměr od hrany výřezu k výřezu

25 mm

c

Minimální rozměr stěny

200 mm

d

Maximální poměr k délce strany „x“

2/3

 

Maximální rozměry

y

x

Float lesk

3600 mm

1200 mm

Diamant lesk

3600 mm

1200 mm

 

připevnění zásuvky přes skleněný obklad.

Zásuvka

Schéma montáže pro připevnění zásuvky přes skleněný obklad.
sdsdsderterter/1024.html
 
připevnění závěsného programu přes skleněný obklad.

Závěsný program

Schéma montáže pro připevnění závěsného programu přes skleněný obklad.
sdsdsderterter/1024.html
 
připevnění digestoře přes skleněný obklad.

Digestoř

Schéma montáže pro připevnění digestoře přes skleněný obklad.
sdsdsderterter/1024.html

Postup výroby

Skleněné obklady vyrábíme výhradně z kaleného skla, které je velmi houževnaté a má vysokou tepelnou odolnost. Nejprve se surové sklo nařeže na požadovaný rozměr včetně všech výřezů a opracování. Po té jej v kalící peci zahřejeme na teplotu 620°C a prudce schladíme. Díky tomuto procesu (kalení) se pozmění molekulární mřížka skla a materiál tak dostane požadované vlastnosti. Další fází výroby je nanesení velmi odolné a kvalitní barvy s odstínem dle výběru zákazníka.

 

Postup montáže

Stavební připravenost pro samotné zaměření – zeď či jiná plocha na kterou se budou lepit obklady by měla být zpevněná a bezprašná. Není potřeba podmalby, neboť skla jsou neprůhledná, ale povrch by měl být dostatečně hladký, aby z něj nevystupovaly ostré kusy zdiva či kameny. Co se týká rovinatosti plochy, tak skleněné obklady lze vypodložit a tak dorovnat křivost / průhyb zdi, ovšem sklo nelze ohýbat a toto dorovnání se nám může opsat po hranách skleněného obkladu. Skla lze skládat na sraz avšak doporučují se dilatační spáry cca 2 mm. U některých materiálů PD, zejména kámen atp., je třeba obklad usadit na silikonové podložky, což umožňuje aplikovat větší množství tmelu a tak je zabezpečeno lepší utěsnění. Dále pro přesné zaměření je potřeba mít osazeny veškeré části nábytku a ostatní věci, které určují hranice obkladu (pracovní desku, korpusy horních skříněk, digestoř… a ostatní).

Samotná montáž je velice rychlá a čistá. Jednobarevné skleněné obklady se na zeď případně jiný podklad lepí. Standardně obklad postavíme na pracovní desku a následně nalepíme na zeď. Samozřejmostí je i utěsnění všech spár silikonovým tmelem v takovém množství, aby nebyl příliš nápadný.

 

barva Materiály / barevnost ruka Údržba / vlastnosti popis Technický popis / postup