Skleněný obklad kuchyně, skleněná pracovní deska, dřevo

Skleněná DVÍŘKA / SKŘÍŇKY nejen do kuchyně - dodají vašemu interiéru lehkost

V rámci našeho sortimentu nabízíme i skleněná dvířka ke kuchyňským sestavám či vestavěným skříním. Jde o další z řady originálních, vysoce kvalitních a designových výrobků. Snadno se udržují a bez velké fyzické námahy jim opět dodáte původní vzhled.

Můžete je pořídit v široké škále barev, nebo třeba s broušenými ornamenty v moderním designu a sladit je tak s ostatními prvky ve vašem interiéru. Kuchyňská dvířka se vzory na jednotlivých sklech na sebe mohou plynule navazovat, čímž velmi jednoduše dosáhnete jednoho uceleného obrazu napříč celou kuchyňskou sestavou.

Skvěle také vypadá, když se motiv na skleněná dvířka sladí s motivem, který se ve vašem interiéru opakuje.


 

Skleněná dvířka kuchyňské linky - červená, červené skříňky

Skleněná dvířka vestavěné skříně - červená, červená skříň

 

Vdechněte staré kuchyni nový život

Polepit dvířka vaší staré kuchyně sklem je ten nejjednodušší a nejlevnější způsob, jak rychle docílit moderního designu – skleněná dvířka jí navrátí již zašlý lesk. Tým našich zkušených profesionálů vám s výběrem vhodného materiálu velmi rád poradí. Zároveň od nich získáte řadu doporučení a podkladů, které vám rozhodování usnadní.

 

Skleněná dvířka kuchyňské linky - ornament, červený ornament

 

Materiály / barevnost skleněných kuchyňských dvířek

Float lesk –tvrzené sklo s lehkým zelenkavým nádechem

Diamant lesk – tvrzené sklo, které je až o 80 % vyčištěné od zelenkavého nádechu a je vhodné na světlejší barvy

Float mat – tvrzené sklo s lehkým zelenkavým nádechem, pohledová strana je matná

Diamant mat – tvrzené sklo, které je až o 80 % vyčištěné od zelenkavého nádechu, pohledová strana je matná, používáme na světlejší barvy

Co se týká barevnosti, zde lze uplatnit veškeré naše jednobarevné techniky, lesk a mat ze vzorníků RAL, NCS, metalické barvy a efekty – napodobeniny kamenů, mramoru, stříbrný a zlatý lesk i fototisk.

 

Údržba a vlastnosti

Tvrzená skla se vyznačují zejména výbornou údržbou a velkou mechanickou i tepelnou odolností (až 300 °C). Díky neporéznosti mají navíc výbornou omyvatelnost. Lze je udržovat i nejlevnějšími čisticími prostředky. Jsou vhodná rovněž pro alergiky.

 

Technický popis

skleněná dvířka kuchyňské linky technický popis

Minimální rozměry a šířky stěn

a

Minimální rozměr od hrany skla k otvoru

25 mm

b

Minimální rozměr od hrany otvoru

25 mm

 

Maximální rozměry

y

x

Float lesk v tloušťce 4 mm

3200 mm

1600 mm

Diamant lesk v tloušťce 4 mm

3200 mm

1600 mm

Float mat v tloušťce 4 mm

3200 mm

1600 mm

Diamant mat v tloušťce 4 mm

3200 mm

1600 mm

 

skleněná dvířka kuchyňské linky montáž

Skleněná dvířka a jejich montáž

Skleněná dvířka je možné osazovat na připravené lamino nebo do hliníkových rámů.
dvířka linky nákres

Víte, že...

Skleněná dvířka se vyrábí vždy z kaleného tvrzeného skla. Tvrzené sklo u skleněných dvířek zaručuje velmi dobrou tepelnou i mechanickou odolnost. Standardně se vyrábí v tloušťce 4 mm. Maximální rozměr je 1 250 × 3000 mm. Lze je montovat dvěma způsoby a to do rámečku, nebo lepit přímo na laminová dvířka. Oba tyto způsoby jsou velmi elegantní.

Na skleněná dvířka je samozřejmě možné montovat i úchytky a madla. Dodávají se v libovolné barvě RAL nebo NCS (bez jakéhokoliv příplatku). Materiál není vhodný na prosvěcování a je pohledový pouze z jedné strany.

Dvířka jsou velmi odolná – a to jak mechanicky, tak tepelně. Tepelný rozdíl v ploše je 250 °C, šokově se dokonce blíží k hranici 600 °C. Mechanická odolnost je také velmi vysoká a splňuje přísné normy. Hmotnost skleněných dvířek vypočítáme jednoduchým vzorečkem – 2,5 kg na milimetr tloušťky skla krát metr čtvereční.

 

barva Materiály / barevnost ruka Údržba / vlastnosti popis Technický popis / postup