Skleněný obklad kuchyně, skleněná pracovní deska, dřevo

Obklady za sporák z kalného skla - elegantní a praktické

Kladete velký důraz na vysokou praktičnost a dokonalý design? Skleněné obklady se často objevují v domácnostech náročných uživatelů – jsou moderní, stylové a hlavně nenáročné na údržbu. Pokud často vaříte, usnadníte si práci s úklidem a neustálým čistěním kuchyňských obkladů. Právě to bývá častou nevýhodou kachlových obkladů – spáry se rychle znečistí a špatně se udržují.

Skleněné obklady dokonale vzdorují vysokým teplotám při vaření a jsou odolné proti mechanickému poškození – díky tomu velice rychle vytlačují ostatní materiály ze „závodní dráhy“.

Záleží však na výběru vhodného materiálu – běžná skleněná deska za sporákem trpí a může velmi brzy dojít k poničení. Oproti tomu kalené sklo za varnou desku patří a bude mít dlouhodobou životnost.

 

Žlutý skleněný obklad za sporák, bílá kuchyně Skleněné obklady za sporák - šedý obklad, dřevěná kuchyně
Skleněné obklady za sporák - jednobarevné, granit Bílý skleněný obklad za sporák, do výšky skříněk, červená kuchyně

 

Materiály / barevnost

Float lesk – tvrzené sklo s lehkým zelenkavým nádechem

Diamant lesk – tvrzené sklo, které je až o 80% vyčištěné od zelenkavého nádechu a je vhodné na světlejší barvy

Float mat – tvrzené sklo s lehkým zelenkavým nádechem pohledová strana je matná

Diamant mat – tvrzené sklo, které je až o 80% vyčištěné od zelenkavého nádechu pohledová strana je matná používáme na světlejší barvy

Barevná škála je téměř neomezená. Můžete si vybrat ze vzorníku RAL, NCS, metalických barev, případně si dodat vlastní vzorek podle, kterého Vám namícháme barvu.