Skleněný obklad kuchyně, skleněná pracovní deska, dřevo

Kuchyňské pracovní desky z kaleného skla

Dříve, než vznikne pracovní deska, musí se vyrobit kalené sklo. Základem pro výrobu kaleného skla, jako základu pro kuchyňské pracovní desky, je ploché stavební sklo. Sklo je třeba zpracovat dle předem daných rozměrů (včetně všech otvorů a výřezů). Další opracování po zakalení již není možné. Sklo, ze kterého poté budou vyrobeny pracovní desky, musí projít kalicí pecí. Proces kalení spočívá v ohřátí skla na teplotu převyšující 600 °C a následném prudkém ochlazení. Sklo tak získá vnitřní napětí, a tím i lepší vlastnosti.

Vnitřní tažné pnutí dává vzniknout tlakovému napětí na povrchu. Takto vzniklé sklo má vysokou pevnost v ohybu, velkou odolnost vůči nárazům, tepelnou i chemickou odolnost a unese také větší zátěž. V případě rozbití se rozpadne na malé neostré střípky, čímž se výrazně sníží pravděpodobnost poranění.

Tvrzené sklo je několikanásobně pevnější než běžné sklo. Díky těmto vlastnostem se řadí mezi tzv. bezpečnostní skla.


 

Skleněná tvrzená pracovní deska na kuchyňskou linku, bílá

Skleněná tvrzená pracovní deska na kuchyňskou linku, hnědá

 

Pracovní desky patří k těm částem interiéru, které by měly vydržet každodenní používání. Požadavky na kvalitu jsou tedy poměrně vysoké. Ať už na funkčnost a odolnost proti mechanickému poškození, tak i na stránku estetickou. Skleněné pracovní desky všechny tyto požadavky splňují a díky dokonalé údržbě jsou skutečným hitem našich interiérů. Každá pracovní deska je originál, vytvořený přesně na míru. Není třeba se držet standardů, kdy vhodná šířka pracovní desky je 60 cm.

Moderní kuchyň bez skleněné pracovní desky si již nelze ani představit. Svou čistotou, lehkostí a zdánlivou křehkostí (skleněné pracovní desky patří k těm nejodolnějším vůbec) dodají vaší kuchyni jedinečný rozměr.

 

Široká nabídka barev i provedení skleněných pracovních desek

Skleněné desky vyrábíme z několika druhů kalených skel, které se liší dvou tloušťkou a zabarvením. Tým profesionálně vyškolených odborníků vám vždy individuálně poradí a doporučí pracovní desky vhodné právě pro váš interiér. Standardní skleněná pracovní deska se vyrábí v tloušťce 10-12mm, u nás si lze pracovní desku objednat až do 19 mm. Stejně jako skleněné obklady, i skleněné pracovní desky lze vyrábět v široké škále barevných odstínů, včetně vašich individuálních představ. Vždy tak, aby dokonale ladily s vaším interiérem. Pro jasnější představu o barvách a materiálech je možné navštívit naši vzorkovnu v Praze a Brně, což vaše rozhodování může usnadnit.

 

Skleněná pracovní deska z tvrzeného skla - černá

Kuchyňská pracovní deska z tvrzeného skla  - šedá