Skleněný obklad kuchyně, skleněná pracovní deska, dřevo

Jednobarevné skleněné obklady do kuchyně - jednoduché, vzdušné a nadčasové řešení

Jednobarevné obklady z tvrzeného skla jsou již delší dobu velkým fenoménem. Skleněný obklad vaší kuchyni dodá punc luxusu a exkluzivity.

V porovnání s Lacobelem se kalené sklo vyznačuje mnohonásobně vyšší mechanickou a asi desetinásobně vyšší tepelnou odolností. Jeho největší výhodou je výborná omyvatelnost, skvělá mechanická i tepelná odolnost a hlavně nadčasový design.

Skleněné obklady jsme schopni dodat v libovolných barvách dle vašeho přání. Samozřejmostí jsou lesklé i matné povrchy nebo broušené ornamenty. Pomůžeme vám s výběrem včetně barev a technických detailů.

 

Skleněné jednobarevné obklady do kuchyně, modré podsvícení

Jejich náskoku jednoznačně napomáhá i fakt, že právě skleněné obklady jsou svým materiálem s ostře řezanými hranami zcela v souladu se současným minimalistickým stylem. Skleněné obklady do kuchyně jsou zkrátka trendy a navíc vysoce praktické. Kombinace, která v oblasti designu nebývá vždy samozřejmostí. Zásadním argumentem proč zvolit pro svou kuchyň právě skleněné obklady je kromě jejich extrémní odolnosti i neuvěřitelně jednoduchá údržba, díky které lze mít čistou kuchyň doslova za několik vteřin. Skleněné obklady, vyráběné ve velkých formátech zcela eliminovaly starosti, které nám donedávna přinášely znečištěné spáry mezi klasickým kachlovým obkladem. Stejně tak se uleví i alergikům, kteří nevyčistitelnými místy v kuchyni skutečně trpěli. Skleněné obklady jsou spojením jedinečnosti, elegance, praktičnosti a luxusu a právě z těchto důvodů by ve vaší kuchyni neměly chybět.

Skleněné obklady do kuchyně elegantně zdobí ty interiéry, ve kterých jejich majitelé kladou důraz na vysokou praktičnost a dokonalý design. Proto lze skleněné obklady nalézt především u těch nejnáročnějších. Díky tomu, jak skleněné obklady dokonale vzdorují vysokým teplotám při vaření a jsou odolné proti mechanickému poškození, velice rychle vytlačují ostatní materiály ze „závodní dráhy“.

Jednobarevná skleněná deska za kuchyňskou linku - bílá

Žlutý skleněný obklad - jednobarevný, bílá kuchyně Skleněné obklady do kuchyně - šedý jednobarevný obklad
Skleněné obklady do kuchyně - jednobarevný, granit Bílý skleněný jednobarevný obklad, do výšky skříněk
Skleněný obklad do kuchyně jednobarevný - fialová Zelené skleněné obklady jednobarevné, zelená kuchyně
Skleněný jednobarevný obklad kuchyně - bílá diamant Kobaltová modř - skleněné obklady do kuchyně

 

Materiály / barevnost

Float lesk – tvrzené sklo s lehkým zelenkavým nádechem

Diamant lesk – tvrzené sklo, které je až o 80 % vyčištěné od zelenkavého nádechu a je vhodné na světlejší barvy

Float mat – tvrzené sklo s lehkým zelenkavým nádechem, pohledová strana je matná

Diamant mat – tvrzené sklo, které je až o 80 % vyčištěné od zelenkavého nádechu, pohledová strana je matná, používáme na světlejší barvy

Barevná škála je téměř neomezená. Můžete si vybrat ze vzorníku RAL, NCS, metalických barev, či případně zvolit vlastní vzorek, podle kterého vám namícháme barvu.

Údržba a vlastnosti

Sklenářství Barevná skla dodává obklady, které se vyznačují mechanickou i tepelnou odolností (až 300 °C) a výbornou údržbou. Díky neporéznosti mají (skleněné obklady z kaleného skla i Lacobelu) výbornou omyvatelnost a lze udržovat i nejlevnějšími čisticími prostředky. Tvoří dokonalé antibakteriální prostředí – díky tomu jsou vhodné také pro alergiky.

 

Údržba a vlastnosti

Sklenářství Barevná skla dodává obklady, které se vyznačují zejména výbornou údržbou. Další nespornou výhodou je velká mechanická i tepelná odolnost až 300°C. Díky neporéznosti mají skleněné obklady z kaleného skla i Lacobelu výbornou omyvatelnost. Lze udržovat i nejlevnějšími čistícími prostředky. Skleněné obklady a skleněné pracovní desky jsou vhodné pro alergiky díky tomu, že tvoří dokonalé antibakteriální prostředí.  

 

Technický popis

Skleněný obklad - technický popis

Minimální rozměry a šířky stěn

a

Minimální rozměr od hrany skla k výřezu

40 mm

b

Minimální rozměr od hrany výřezu k výřezu

25 mm

c

Minimální rozměr stěny

200 mm

d

Maximální poměr k délce strany „x“

2/3

 

Maximální rozměry

y

x

Float lesk

3800 mm

1600 mm

Diamant lesk

3800 mm

1600 mm

Float mat

3800 mm

1600 mm

Diamant mat

3600 mm

1200 mm

 

připevnění zásuvky přes skleněný obklad

Zásuvka

Schéma montáže pro připevnění zásuvky přes skleněný obklad.
zásuvka nákres
 
připevnění závěsného programu přes skleněný obklad

Závěsný program

Schéma montáže pro připevnění závěsného programu přes skleněný obklad.
závěsný program nákres
 
připevnění digestoře přes skleněný obklad

Digestoř

Schéma montáže pro připevnění digestoře přes skleněný obklad.
připevnění digestoře nákres

Postup výroby

Skleněné obklady v našem sklenářství vyrábíme výhradně z kaleného skla, které je velmi houževnaté a má vysokou tepelnou odolnost. Nejprve se surové sklo nařeže na požadovaný rozměr včetně všech výřezů a opracování. Po té jej v kalící peci zahřejeme na teplotu 620°C a prudce schladíme. Díky tomuto procesu (kalení) se pozmění molekulární mřížka skla a materiál tak dostane požadované vlastnosti. Další fází výroby je nanesení velmi odolné a kvalitní barvy s odstínem dle výběru zákazníka.

 

Postup montáže

Stavební připravenost pro samotné zaměření – zeď či jiná plocha na kterou se budou lepit obklady by měla být zpevněná a bezprašná. Není potřeba podmalby, neboť skla jsou neprůhledná, ale povrch by měl být dostatečně hladký, aby z něj nevystupovaly ostré kusy zdiva či kameny. Co se týká rovinatosti plochy, tak skleněné obklady lze vypodložit a tak dorovnat křivost / průhyb zdi, ovšem sklo nelze ohýbat a toto dorovnání se nám může opsat po hranách skleněného obkladu. Skla lze skládat na sraz avšak doporučují se dilatační spáry cca 2 mm. U některých materiálů PD, zejména kámen atp., je třeba obklad usadit na silikonové podložky, což umožňuje aplikovat větší množství tmelu a tak je zabezpečeno lepší utěsnění. Dále pro přesné zaměření je potřeba mít osazeny veškeré části nábytku a ostatní věci, které určují hranice obkladu (pracovní desku, korpusy horních skříněk, digestoř… a ostatní).

Samotná montáž je velice rychlá a čistá. Jednobarevné skleněné obklady se na zeď případně jiný podklad lepí. Standardně obklad postavíme na pracovní desku a následně nalepíme na zeď. Samozřejmostí je i utěsnění všech spár silikonovým tmelem v takovém množství, aby nebyl příliš nápadný.

 

barva Materiály / barevnost ruka Údržba / vlastnosti popis Technický popis / postup